متخصص قلب و عروق و استاديار دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد گفت: تاثير ترک سيگار در کاهش عوارض بيماريهاي قلبي و عروقي بيشتر از مصرف دارو و پيروي از الگو و رژيم غذايي سالم است.
به گزارش
سلام لردگان، دکتر علي بازدار روز دوشنبه در همايش 'نقش ورزش و تغذيه در پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي' در تالار ابن سينا دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد افزود: با وجود آن که سيگار يکي از مهمترين فاکتورهاي پرخطر در ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي است اما تعداد کثيري از بيماران از ترک آن خودداري مي کنند.
وي ادامه داد: هنوز باور اينکه سيگار عامل ابتلا به نارسايي هاي قلبي است، در بين خانواده ها نهادينه نشده است.
بازدار، فشار خون بالا، چاقي و ديابت را از ديگر فاکتورهاي افزايش ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي برشمرد و افزود: در کشور ما هر يک از اين فاکتورها بيش از 30 درصد از جمعيت را به خود اختصاص داده است بگونه اي که يک سوم جمعيت بالغ کشور مبتلا به ديابت و 50 درصد مبتلا به فشار خون بالا هستند.
وي با بيان اينکه معضل بيماريهاي قلبي و عروقي ،بي صدا و خاموش بودن آن است، گفت: بسياري از مبتلايان به اين بيماري علائم خاصي ندارند و زماني افراد تحت درمان قرار مي گيرند که علائم بيماري در آنان بصورت پيشرفته ظاهر شده است.
بازدار، تغيير الگوي زندگي در جامعه از دوره کودکي را عامل افزايش ابتلا به اين نوع بيماريها در جامعه دانست و اظهار داشت: امروزه بازيهاي پرتحرک گذشته جاي خود را به بازيهاي رايانه اي داده و غذاهاي فست فود جايگزين غذاهاي سالم سنتي شده است و خانواده ها بصورت ناخواسته سبک زندگي فرزندان خود را به سمت الگوهاي نادرست زندگي سوق داده اند.
وي از ورزش با عنوان موثرترين عامل در کاهش ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي نام برد و گفت: انجام حرکات ورزشي مداوم با تقويت عضلات قلب، بسته به وزن افراد منجر به افزايش طول زندگي بين 2.5 تا پنج سال مي شود.
علي بازدار افزود: مداومت در ورزش از ابتلاي به پوکي استخوان بخصوص در خانمها، ابتلا به سرطان، فشار خون بالا و ديابت مي کاهد.
وي بيان داشت: البته فعاليتهاي ورزشي بخصوص پياده روي در صورتي در سلامت افراد موثر است که با شدت متوسط و 30دقيقه در هر روز انجام شود.
بازدار تصريح کرد: در صورتي که توقفي حين فعاليتهاي ورزشي بخصوص پياده روي ايجاد شود تاثير آن بر عضلات قلب و ريه ها از بين مي رود.
وي انجام فعاليتهاي ورزشي را براي تمام گروه ها ضروري دانست و بر تداوم آن تاکيد کرد.
به گزارش ايرنا، همايش نقش ورزش و تغذيه در پيشگيري از ابتلا به بيماريهاي قلبي، عروقي به همت مرکز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشکي و هيات پزشکي و ورزشي چهارمحال و بختياري با حضور پزشکان، پرستاران، کارشناسان و متخصصان حوزه بهداشت و درمان اين استان برگزار شد.
منبع: ايرنا
انتهاي پيام /*